dimecres, 8 de febrer del 2012

Els projectes de'n Lluís al Senegal

Avui he fet un "google" dels projectes de cooperació que es porten a terme al Senegal. Segur que ni ha un munt, però m'ha cridat l'atenció la fundació Lluís Llach.

La fundació Lluís Llach té com a finalitat el desenvolupament social, econòmic, cultural i educatiu d’aquelles societats que per la seva llengua, cultura i situació social poden esser qualificades de minoritàries i/o mereixedores d’una especial protecció.
La fundació porta a terme dos projectes a la comunitat rural de Palmarin, regió de Sine Saloum, de Cultura Serer, minoritària al Senegal:


Yayoma-Maremar té com a objectiu rendibilitzar les barques i promoure la pesca sostenible. En altres paraules, del que es tracta en aquest projecte és convertir el que es coneix com "patera" en una eina de treball per a la pesca. Aquest projecte està pensat de manera que els guanys econòmics puguin autofinançar el projecte i , després de 4 anys, es puguin posar en funcionament fins a 6 barques, el que donarà un ingres fixe a 66 families (això repercutirà a unes 1300 persones). Més informació aquí

Anem més lluny se centra en l'educació i la formació informàtica a la regió, així com facilitar les possibilitats de comunicació a través d’Internet. A grans trets té com a objectiu habilitar una aula d'informàtica amb 21 ordinadors "reciclats", dues impressores i una fotocopiadora. Més informació aquí.










El temps a Girona

El temps a Dakar, Senegal